Bio

Stanley Hillebrandt begon zijn creatieve carrière op de kunstacademie Artibus in Utrecht als grafisch ontwerper en ontwikkelde zich daarnaast als beeldend kunstenaar, schilder, beeldhouwer en film/tv programmamaker.

Daarnaast produceerde hij naast infotainment series waaronder “De Reistafel” met de eerste reizende TV-kok Lonny, ook twee succesvolle Nederlandse speelfilms. De “Illusionist” en “De Wisselwachter” welke beiden een ‘Gouden Kalf’ voor beste film hebben gewonnen.

In 1980 introduceerde Jos Stelling het Nederlands Film Festival te Utrecht. Stanley Hillebrandt is hierbij vanaf het eerste begin, als directeur, 6 jaar lang, betrokken geweest. Een filmfestival dat niet meer weg te denken valt in de Nederlandse Film industrie. Naast zijn filmwerk spitst Hillebrandt zich toe op zijn kunst. Als beeldend kunstenaar is hij steeds op zoek naar vernieuwing.

Zijn schilderijen en sculpturen zijn de afgelopen 45 jaar steeds onderwerp van nieuwe ontwikkelingen en materialen geworden. Traditioneel geschilderde olieverf taferelen, acrylverf kleurige bloemen, 3D schilderijen waarbij het lijkt alsof er vogels uit de doeken vliegen, maar ook abstracte werken. De schilderijen kenmerken zich vooral door het gebruik van primaire kleuren en diverse dikke lagen verf.

Zijn werk is groot, kleurrijk en uitbundig en laat de traditionele technieken los. Door te experimenteren met verf, kunsthars, pigmenten, brons/ en ijzeroxide ontstaat er een bijzondere combinatie van sculpturen en doeken. Stan Hill zegt daarover:

“Creëren is bij mij een escalatie van ideeën. Voortdurend de grenzen opzoeken, en overtreffen, altijd op zoek naar vernieuwing en daaruit voortvloeiend verrassing, verwondering. Ruimte geven aan al het nieuwe wat nog niet is. Dat is mijn roeping, mijn uitdaging. Want is dat niet wat leven is? Ruimte maken voor het nieuwe.”